امل كمال
المقاديـــــــر
2 كوب دقيق
كوب ماء
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
ربع كوب زيت
زيت للقلى
كوب ماء
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
ربع كوب زيت
زيت للقلى
وهنا مفيش شربات زى الزلابية العادية لكن فى صوص الشيكولاتة
الصوص :
ربع كيلو شيكولاتة خام
50 جرام زيت
100جرام لبن
الصوص :
ربع كيلو شيكولاتة خام
50 جرام زيت
100جرام لبن
الطريقـــــــــة
نضرب كل المكونات مع بعضها وتتضرب بالايد حتى تحصلى على القوام المناسب .
نترك العجينة فى مكان دافىء حتى تخمر ثم نضربها مرة أخرى بالأيدى .
وفى مقلاة بها زيت غزير وساخن نقلى الزلابية بالطريقة المعتادة و نخرجها فى مصفاه تصف الزيت او على مناديل المطبخ
ثم نسقيها بالشربات وهى ساخنة ونقدمها وممكن ترشى علية سكر ناعم بدل الشيكولاتة زى متحبى
طريقة عمل الصوص :
فى حمام ماء ساخن يتم وضع الشيكولاتة واللبن والزيت مع التقليب حتى يتجانس القوام كله مع بعضه وتضعية فوق الزلابية وبالهنا والشفا
نترك العجينة فى مكان دافىء حتى تخمر ثم نضربها مرة أخرى بالأيدى .
وفى مقلاة بها زيت غزير وساخن نقلى الزلابية بالطريقة المعتادة و نخرجها فى مصفاه تصف الزيت او على مناديل المطبخ
ثم نسقيها بالشربات وهى ساخنة ونقدمها وممكن ترشى علية سكر ناعم بدل الشيكولاتة زى متحبى
طريقة عمل الصوص :
فى حمام ماء ساخن يتم وضع الشيكولاتة واللبن والزيت مع التقليب حتى يتجانس القوام كله مع بعضه وتضعية فوق الزلابية وبالهنا والشفا




ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق